magento

Beker: Eemdijk 7 – Roda 4

Toegevoegd op 29 november 2010 om 00:00 door Ewout
Whatsapp Facebook Twitter


Beker: Eemdijk 7 – Roda 4
Achterstallig bekerpotje vandaag in het altijd koude Spakenburg. In een eerder stadium 2x afgelast vanwege hevige regenval en nu dreigden sneeuw en vorst roet in het eten te gooien. Gelukkig viel de neerslag mee en konden we weer gaan rondbellen om op 11 man te komen. Dit keer deed dissident De Indo wel met ons mee en ook verloren zoon Jelle! kwam ons versterken. Tenslotte kwam ook Spekbuik Osse onze bank warmhouden.
Useful Dijkkie trok de stoute handschoenen aan vanwege de absentie van Jappie. In de vrieskou van het beruchte vissersdorp troffen we Eemdijk 7 aan, een zesdeklasser die de andere bekerpotjes dik hadden verloren. Dat moest dus wel gaan lukken vandaag. Maar de belangrijkste vraag van de dag was natuurlijk: Ging onze dribbelkoning weer vlammen als vanouds?
Nou, na 4 minuten vreesden we het ergste want de eerste 1-op-1 situatie werd van de lijn gehaald. En vervolgens kregen we ook nog een pingel tegen! Het eerste werk dus voor Useful. Na wat sierlijke bewegingen op de lijn a la Dudek werd de penalty vakkundig op de paal gekeken, wat zorgde voor hilariteit op de bank en in het veld. Twee minuten later stond het dan ook 0-1. Leent schoot vanaf randje 16 raak en was in 1 schot van z’n naast-schiet-syndroom af. Geheel terecht kregen we even later een pingel mee. Ert zat er flink op te azen, maar Useful Dudek voelde zich sterk en posteerde zichzelf achter de bal. Strakke aanloop en een terugspeelballetje naar de keeper, waardoor hij nog hard moest terugsprinten om de 1-1 niet tegen te krijgen. Corja maakte hierna voor zekerheid maar de 0-2 op aangeven van Leent. Een moment van onoplettendheid in de verdediging (de vlagger en schrijver van dit epos was ook aan het slapen, want buitenspel..) zorgde voor ons wekelijkse tegengoaltje. Dit zette ons weer heel even op scherp, waardoor de Dino de 1-3 kon binnenknallen uit een assist van Leent.
In de rust laaide de gemoederen weer lekker op, maar dat zorgt bij ons wel voor extra energie en we lopen dan ook vrijwel altijd flink uit na rust. Met verse krachten Indo en Hangwang Osse kregen we binnen 5 minuten 6 100%-tjes maar geen goals. Natuurlijk kwamen deze er uiteindelijk wel. Eerst kon Corja weer knap afronden uit een voorzet van Kokkie, daarna toonde Leent zich weer de killer die we vorige week mistten door een goede combinatie door het midden met onze Calimero binnen te schuiven. Linkshalf Kokkie bekroonde een eigen actie langs de zijlijn met een vlammend schot voor de 1-6 en de Dino kon in de rebound de 1-7 binnenfietsen. Het slotakkoord was voor invalspits Beux. Vanaf randje 16 werd de beugel met een fluwelen boogbal opgezocht. Het aluminium weerklonk over het koude sportpark als de laatste toon van de 5de symfonie van Beethoven. De koelbox slaakte een kreet van opwinding die heel Roda 4 in beroering bracht…
Vanuit de dug out observeerden wij het volgende:
• Wij trots zijn op onze Useful Dudek!
• Wij door zijn naar de volgende ronde en wie is dan onze tegenstander vraagt u zich af? Roda zaterdag 7 (revanche!)
• Wij zeer positief waren over de gemaakte meters van Koeienkont Osse.
• Het ons is opgevallen dat Kokkie en Leent zich erg amuseerden tegen een zesdeklasser.
• Wij een nieuwe cameraman hebben genaamd Woutje. De gemaakte filmpjes kunt u terugvinden op rodazaterdag8.ditismijnteam.nl (ooit waren we het 8ste, vandaar)
• Wij blij zijn dat onze dribbelkoning het netje weer heeft gevonden. Nu nog scoren tegen een team uit de vierde klasse.
• Volgende week Candia thuis als het weer het toelaat. Tot dan!

Kusje!

PS. De filmpjes zijn te zien via: http://www.youtube.com/user/Ewautos
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento