Roda 4 – VVZ ’49 4

Toegevoegd op 25 oktober 2010 om 00:00 door Ewout
Whatsapp Facebook Twitter


Allemachtig, wat is het ontzettend herfst! De troosteloze aanblik van Pluvius en de guur aanvoelende wind bleken de hele dag aanwezig te zijn, iets wat sommige partyboys stiekem best lekker vinden. Veld 2 zag eruit als het weiland van Boer Teus, ook daar houden enkele boys wel van. Omdat de dribbelkoning zichzelf vrijwillig heeft opgesloten in Ohio stond Ro weer in de punt en Sexy Lexy rechtsback. Kos was opgetrommeld om ons middenveld te versterken en dus gingen we met 14 man op zoek naar de overwinning tegen de huidige nummer 2: VVZ ’49 4. Nou ja, eerder met 13,5 man want De Griek had vrijdagvond iets teveel “Yamas!” geroepen…
Het begin ging erg gelijk op, de strijd moest gewonnen worden op het middenveld en in de persoonlijke duels. Het leek tot de rust 0-0 te blijven, tot onze gastfysio diep ging over links en Ro vond voor de goal: 1-0. Vlak hierna konden we de warme kleedkamer opzoeken. Onze sociale man wilde wat spelers wisselen en stelde aan Richie voor om op linkshalf te gaan ballen. Zijn reactie: “Dat is echt een werkplek…” Ro werd dus op linkshalf gezet en Poire kwam erbij in de punt. Job mocht een keer een helftje rust pakken, hiervoor kwam Kokkie in het veld. De Griek ging aan het begin van de 2de helft warmlopen, met de nadruk op lopen. Na een kwartier mocht hij invallen voor Richie en binnen de minuut veroorzaakte hij een pingel tegen. Is dat een binnenkomer of niet!? Jappie pakte uiteraard de inzet, maar was net te laat op de been voor de rebound. Lichtelijk gefrustreerd maar niet in paniek gingen we weer bouwen aan een voorsprong en die kwam er ook. De Dino ging goed door over rechts en zag Ro vrij voor de goal. Zijn inzet werd gepakt door de keeper, maar Ro kon de bal wel bij Poire deponeren. Hij stuurde 2 man het bos in met zijn bekende kapbeweging en met een verdekt schot werd het 2-1. VVZ claimde tevergeefs buitenspel en was daardoor minder scherp. Poire profiteerde hier optimaal van door de bal van 25 meter binnen de schieten na een slappe uittrap van de keeper: 3-1. Hiermee gooiden we de wedstrijd in het slot. Gelukkig voor onze aanwezige spelersvrouwen bewaarden we de mooiste actie voor het laatst. Ro kon alleen door over rechts en werd in de 16 neergelegd met een schouderworp. Het Moldavische Blok rook zijn kans en eiste de bal op. IJzig kalm werd de bal in de kruising geplaatst tot grote vreugde van de vrouwelijke zijlijn. Ook de buiksliding was er 1 om in te lijsten trouwens. Een prachtige 4-1 overwinning op een directe concurrent. Zelfs de koelbox begon te glimmen bij terugkeer in de kleedkamer.
Vanaf de uiterst gezellige en verlengde tafel in de kantine nog even het volgende:
• Beux pakt alleen kapsters en gremlins.
• Spelersvrouw Manon was blij met onze 4 punten vandaag.
• Kokkie vannacht samen met Suus in een tuigje heeft gehangen. Dit heeft zijn tol geëist, na 20 minuten werd er om een wissel gevraagd.
• Wij Sexy Lexy uitroepen tot man of the match. Wat een rust heeft ie toch op de rechtsback positie!
• Dijkkie deze week een score van 33,3% haalde. Bij de overige 2 werd ie zenuwachtig.
• Opmerking van de dag kwam van onze scheidsrechter Evert tijdens de 3de helft tegen het Moldavische Blok: “Zoals jij balt, kan ik ook nog wel meekomen…”
• Wij onze WAG’s bedanken voor de support in dit hondenweer. Wij nodigen jullie graag weer uit over 3 weken!
• Is nou niemand onze supersponsor tegengekomen? Leo, we missen je!
• Volgende week spelen we uit bij CJVV. Wees vooral spontaan en pak de fiets, viaduct over en dan ziet u die schitterende blauwe tenues al staan. Wij zouden het super vinden!
Kusje!
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs