magento

Candia 3 – Roda 4: Eindelijk weer winst!

Toegevoegd op 9 maart 2011 om 00:00 door Snoekie
Whatsapp Facebook Twitter


Candia 3 - Roda 4: Eindelijk weer winst!

Eindelijk weer punten! De eerste overwinning in 6 wedstrijden (ja, het is genant). Maar wat extra lekker is, we hebben er knetterhard voor gewerkt en dan is een driepunter zo smakelijk. Hoe kwam deze heldendaad tot stand? Nou, we begonnen eerst met een beetje tegenslag want Jappie had teveel last. "Take one for the team" Job pakte de keepershandschoen op en wij kunnen wel stellen, dit mag vaker (bij afwezigheid van Jappie uiteraard). Met 13 topfitte boys vertrokken, zelfs de slootwandelaar was er en op tijd, werd afgereisd naar Ouwehands Dierenpark.
In deze mooie, heuvelachtige omgeving werden wij verwelkomd met een stevige warming up van de Candianezen. Met een grote grijns werd de kleedkamer opgezocht, waar Ro en Woutje hoorden dat zij de eerste helft mochten toekijken. Zonder ons ook maar ietsje in te spannen, werd er aangetreden op echt gras. Het was de eerste helft vooral schak(el)en, complimenten voor de verdediging en Job voor het houden van de "0". De grootste kans voor ons kwam via een lob van Sexy Lexy, maar deze ging net over. Mooiste moment van de eerste helft was trouwens de functionele kaart van onze dribbelkoning, dit was natuurlijk voor praten tegen de scheids.
In de rust werd Job vanwege een blessure gewisseld ten faveure van keeper Kokkie en zagen wij de birthday boy arriveren in gezelschap van PT! en Poire. En Poire had zijn tas meegenomen! De wissels kwamen op hun vertrouwde plek te staan en al vroeg in de 2de helft kwam Poire er al bij voor onze Griekse God van Genot. Uit het niets kregen we vervolgens een bittere pil te verwerken. Een vrije trap die als voorzet bedoeld was, vloog prachtig bij de tweede paal binnen. Dit is ons in 2011 echter al vaker overkomen, dus stoïcijns gingen we op zoek naar de gelijkmaker en ook die kwam uit het niets tot stand. Calimero zette stevig door en werd beloond voor zijn inspanningen, want hij kon de te zachte terugspeelbal achter de keeper werken. En onze kleine vriend zorgde voor nog meer vreugde aan Roda zijde, want na een mooie soloactie van Poire op de linkerflank kon de man met het plukje shag in de nek de 1-2 binnenschieten. Gooiden we de pot op slot? Natuurlijk niet, als Leent niet scoort komt er meestal een frustratiekaartje en zo ook nu. 2x geel = rouge. Gelukkig stond er aan de zijlijn verkoeling op hem te wachten en was de frustratie snel weggespoeld. Candia kreeg tegen 10 man nog 1 grote kans, maar Kokkie vloog naar de hoek and 'saved the day'. Uiteindelijk werd het zelfs nog 1-3. Ro ging door 3 man heen en trof de keeper op zijn weg, maar in de rebound kon onze Griekse God van Genot de bal tegen de touwen rammen. Plotseling was het stil aan de zijlijn...

Nog even dit:
- Het Roda lied klonk akoestisch zeer verantwoord.
- Mooiste actie van de wedstrijd en derhalve op een speciaal plekje: corner van de Dino op Corné die er een magnifieke omhaal uitgooit op randje 16. Rakelings suisde de bal over de kruising.
- Wij 12.00 uur best een relaxte tijd vinden.
- Zullen we Leent disciplinair schorsen omdat dit niet past bij de Roda 4 cultuur?
- Volgende week thuis tegen Renswoude, we kijken niet op een kwartiertje meer of minder…

Kus van de winnaars!
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento