81325x bekeken sinds 24 september 2008
Teamblog

Laatste 10 blogs

GVVV 5 - RODA 4

GVVV, is dat niet die club en dat team dat ons tot op het bod irriteerde? En derhalve voor vandaag extra motiveerde? Thuis hadden we in een gevecht wat weinig met voetbal te maken had in de laatste minuut gewonnen door een schitterende vrije trap van de Dino. Vorige week kwamen we ze tegen in de beker, ditmaal met een compleet ander team waardoor we verloren met 4-1. We waren dus zeer benieuwd welk team we dit keer zouden treffen.

Tot onze verbazing mochten we vandaag op het mooie hoofdveld optreden, een gegeven wat ons uiteraard nog meer motivatie bracht, en dat was te zien. We speelden de beste eerste helft van het seizoen met mooie steekballen, goede combinaties en een solide verdediging. Al vroeg werd de 0-1 gemaakt: Dino gaf een dieptebal waar het spitsje in geloofde en simpel werd de bal langs de keepert gewerkt. Collegaspits Corja maakte met het hoofd de 0-2 uit een afgemeten voorzet van de Calimero, die zich steeds meer profileert aan de rechterflank. Het spitsje maakte vervolgens 0-3 in de korte hoek en zo stonden we ruim voor bij rust. Het enige kleine smetje op de eerste helft was het aantal goals in relatie tot het aantal kansen.
Jobbie en Beux gingen van het zonnetje genieten, 'Waar is mijn auto nou?' en Sexy Lexy kwamen er voor in de plaats. Uitstekend wisselbeleid van Ert, want Sexy Lexy maakte uit de rebound de 0-4. Hierna geloofden we het verder wel en werden de teugeltjes wat gevierd. GVVV kreeg een pingel uit het niets, maar deze spatte uiteen op de lat boven de teruggekeerde Jappie(mand). Jammer genoeg kregen we toch een goaltje tegen, een zondagsschot vloog schitterend binnen. In de slotfase viel aan beide kanten nog 1 goal, beide gescoord door GVVV. We hadden zeker double digits kunnen, en eigenlijk moeten, halen maar met deze overwinning zijn we ook tevreden.

Nog even dit:
* Snoekie het eigen goaltje van GVVV tevergeefs opeiste, we kennen je langer dan vandaag.
* Dijkkie zich momenteel aan het verstoppen is.
* Roda 6 van harte gefeliciteerd met het kampioenschap! Mooi eigen liedje ook!
* Wij volgend jaar weer kampioen!
* Het viel in de kleedkamer op dat iedereen langzaam aan op Osse begint te lijken.
* Wat ook opvalt: zonder onze dribbelkoning winnen we zo makkelijk.
* Volgende week thuis tegen CJVV. Zullen we nu eindelijk weer eens de dubbele score halen?

Kusje!
Lees verder | Auteur: Snoekie | 11 april 2011 | 0 Reacties

VVZ 49 4 – RODA 4

Na een weekje rust mochten we vandaag optreden in Soest tegen VVZ. Thuis hadden we een gelijkspelletje behaald, dus het zou wel weer een leuk potje worden. Jappie en Woutje zaten weer eens in de lappenmand, we zitten er aan te denken om het de Jappiemand te gaan noemen. Omdat take 1 4 the team heel groot aan het worden is, dacht ChilavErt: geef mij die handschoenen maar. Aangekomen in Soest bleek dat we de spelerspassen waren vergeten, dus gingen Dijkkie en Ollie weer terug. Derhalve nam onze Griekse God van Genot zijn rol achterin over, Dijkkie stond al wissel.

Zoals verwacht kregen beide partijen ruimte om te voetballen, alleen creeerden wij de kansen maar we scoorden hier niet uit. Bij de eerste de beste diepe bal van VVZ lag ie er meteen in, ChilavErt kon hier niets aan doen.
Het gevoel in de rust was ondanks de achterstand dat we dit VVZ varkentje wel zouden wassen de tweede helft. KrasnaPolsky en Danito hielden de eer aan zichzelf, want take one...

Na rust gingen we over op het 'met ogen dicht op goal rammen'. Dit had uiteindelijk succes na een vrije trap van Leent die Boblijn Beux binnenfrommelde. Het poppetje van het team scoorde pas zijn eerste goal van dit seizoen en we gunnen het hem, want hij stoomde weer lachend van linksback naar rechtsbuiten om daar een ingooi te nemen...

Alles leek klaar te zijn voor een nette overwinning van de partyboys, maar we kregen de deksel op de neus. Uit een onschuldige bal naar voren werd er een schwalbe uitgevoerd in onze 16, helaas trapte de scheids erin en werd de bal binnengeschoten. Het werd zelfs nog 3-1 ook. De slechtste man van het veld schoot uit de draai op goal en zag de bal in de krats verdwijnen. Zwaar onterecht, maar dat gebeurt soms.

Hierna was de scheids het opeens kwijt en werd de vriendelijke pot ontsierd door een aantal kaartjes voor praten. Uiteindelijk nam Ert zijn rol als ChilavErt iets te serieus en moest met rouge vertrekken. Aan de stand gebeurde niets meer.

Tot slot:
* Ollie erg tevreden was over het niet scanderen van het woord: “Pizza!”
* Roze rietje Ron had weer eens wat te vieren, dit keer met zaterdag 2.
* Biertje: 1,50
patatje oorlog: 2,-
avondje casino met collega's: priceless
* KrasnaPolsky al bezig is met kaarten voor EK 2012
* Opmerking van de dag: 'Je had vandaag op rood moeten inzetten, Ert!'
Lees verder | Auteur: Snoekie | 28 maart 2011 | 2 Reacties

RODA 4 – RENSWOUDE 3: RE-VANCHE!

Calimero werd in een roes wakker op zaterdagochtend. "Heb ik echt in mijn eentje Candia geslacht?"
Verward klom hij uit zijn ei en pakte z'n telefoon om Leent te bellen. " Dribbel, heb ik echt 2x gescoord?" Leent zuchtte eens flink en drukte snel weg (rouge en nul goals). Met opgeheven hoofd en eierschaal werd de fiets gepakt, wie ging onze kleine vriend vandaag van de mat spelen?
Dit bleek koploper Renswoude te zijn. Zei ik daar Renswoude!? Is dat niet dat team waar we ongelooflijk waren ingefloten door El Presidente? Aha dit klinkt als Operation Repo: Payback Time! Aangezien dit het lievelingsprogramma is van ons Moldavische Blok, wisten we in ieder geval zeker dat er minimaal 1 persoon op oorlogspad was. Met het mes tussen de tanden werd de kleedkamer opgezocht, waar we 4 wissels aantroffen. Wat een luxe! En Ert regelde ook nog eens dat we een keer op gras gingen spelen, als dit geen winstpartij zou worden...
Met een verrassende opstelling trapten we af, op zoek naar ultieme revanche en een mooi cadeau voor onze jarige Ert. We waren de eerste helft veel beter en kansen kregen we ook. Ro miste een 100%-tje, Dino loste een schampschot en Sexy Lexy kwam in 2x niet langs de sluitpost van Renswou.
Toch kwamen we op de verdiende 1-0. Mid mid Leent zag Ro vrijlopen op randje 16, trekker overhalen en BAM! Vlak voor rust werd de 2-0 na uitvoerig beraad tussen 2 heren op leeftijd (grens Renswoude en scheids Willem) afgekeurd, maar we gingen met een positieve vibe de rust in. Ro liep trots de kantine in om de koud gezette Hertogjes te confisqueren, maar terug op veld 7 bleek het spelbeeld te zijn veranderd. Binnen 20 minuten stonden we 1-3 achter, de goals werden schandalig makkelijk weggegeven. Gelukkig legden we ons niet neer bij deze situatie en een nieuw offensief werd gestart. Dit leverde ons een pingel op, die Leent keurig binnenschoot. Roda rook bloed en stormde volle bak richting Renswoude goal voor de gelijkmaker. De beloning kon niet uitblijven, het was uiteindelijk Woutje die via een verdediger de bal tegen de touwen knalde. En nog was het niet klaar. Eerst miste de Dino nog een enorme kopkans, maar in de laatste minuut kwam de 4-3 toch nog. Poire ging goed door over links en schoot met een lastige stuit op goal die de keeper dan ook moest loslaten. Supersub Corja was er als de kippen bij en zorgde voor een moment van extase, revanche! Wie belt El Presidente?

* Ons Moldavische Blok had een cynisch lachje over voor een blessure bij Renswoude;
* Hij hierna 2x werd bedreigd door een snor van 1.50 meter.
* Beux is voortaan Boblijn Beux.
* Ert zich zeer nuttig maakte op zijn eigen verjaardag. Wissel, invallen en opzichtig falen, vlaggen en tijdens het vlaggen ter aarde storten met buikkramp in de foetus houding.
* "Take one for the team" is opeens een hot item binnen ons team: spelers die zichzelf wisselen, vrijwillig willen keepen en glimlachend in de sloot springen voor een overgeschoten bal.
* Volgende week een weekje vrij, maar u kunt ons altijd bellen voor een helftje.

Kus!
Lees verder | Auteur: Snoekie | 14 maart 2011 | 1 Reactie

CANDIA 3 – RODA 4: EINDELIJK WEER WINST!

Candia 3 - Roda 4: Eindelijk weer winst!

Eindelijk weer punten! De eerste overwinning in 6 wedstrijden (ja, het is genant). Maar wat extra lekker is, we hebben er knetterhard voor gewerkt en dan is een driepunter zo smakelijk. Hoe kwam deze heldendaad tot stand? Nou, we begonnen eerst met een beetje tegenslag want Jappie had teveel last. "Take one for the team" Job pakte de keepershandschoen op en wij kunnen wel stellen, dit mag vaker (bij afwezigheid van Jappie uiteraard). Met 13 topfitte boys vertrokken, zelfs de slootwandelaar was er en op tijd, werd afgereisd naar Ouwehands Dierenpark.
In deze mooie, heuvelachtige omgeving werden wij verwelkomd met een stevige warming up van de Candianezen. Met een grote grijns werd de kleedkamer opgezocht, waar Ro en Woutje hoorden dat zij de eerste helft mochten toekijken. Zonder ons ook maar ietsje in te spannen, werd er aangetreden op echt gras. Het was de eerste helft vooral schak(el)en, complimenten voor de verdediging en Job voor het houden van de "0". De grootste kans voor ons kwam via een lob van Sexy Lexy, maar deze ging net over. Mooiste moment van de eerste helft was trouwens de functionele kaart van onze dribbelkoning, dit was natuurlijk voor praten tegen de scheids.
In de rust werd Job vanwege een blessure gewisseld ten faveure van keeper Kokkie en zagen wij de birthday boy arriveren in gezelschap van PT! en Poire. En Poire had zijn tas meegenomen! De wissels kwamen op hun vertrouwde plek te staan en al vroeg in de 2de helft kwam Poire er al bij voor onze Griekse God van Genot. Uit het niets kregen we vervolgens een bittere pil te verwerken. Een vrije trap die als voorzet bedoeld was, vloog prachtig bij de tweede paal binnen. Dit is ons in 2011 echter al vaker overkomen, dus stoïcijns gingen we op zoek naar de gelijkmaker en ook die kwam uit het niets tot stand. Calimero zette stevig door en werd beloond voor zijn inspanningen, want hij kon de te zachte terugspeelbal achter de keeper werken. En onze kleine vriend zorgde voor nog meer vreugde aan Roda zijde, want na een mooie soloactie van Poire op de linkerflank kon de man met het plukje shag in de nek de 1-2 binnenschieten. Gooiden we de pot op slot? Natuurlijk niet, als Leent niet scoort komt er meestal een frustratiekaartje en zo ook nu. 2x geel = rouge. Gelukkig stond er aan de zijlijn verkoeling op hem te wachten en was de frustratie snel weggespoeld. Candia kreeg tegen 10 man nog 1 grote kans, maar Kokkie vloog naar de hoek and 'saved the day'. Uiteindelijk werd het zelfs nog 1-3. Ro ging door 3 man heen en trof de keeper op zijn weg, maar in de rebound kon onze Griekse God van Genot de bal tegen de touwen rammen. Plotseling was het stil aan de zijlijn...

Nog even dit:
- Het Roda lied klonk akoestisch zeer verantwoord.
- Mooiste actie van de wedstrijd en derhalve op een speciaal plekje: corner van de Dino op Corné die er een magnifieke omhaal uitgooit op randje 16. Rakelings suisde de bal over de kruising.
- Wij 12.00 uur best een relaxte tijd vinden.
- Zullen we Leent disciplinair schorsen omdat dit niet past bij de Roda 4 cultuur?
- Volgende week thuis tegen Renswoude, we kijken niet op een kwartiertje meer of minder…

Kus van de winnaars!
Lees verder | Auteur: Snoekie | 09 maart 2011 | 1 Reactie

BEKER: EEMDIJK 7 – RODA 4

Beker: Eemdijk 7 – Roda 4Achterstallig bekerpotje vandaag in het altijd koude Spakenburg. In een eerder stadium 2x afgelast vanwege hevige regenval en nu dreigden sneeuw en vorst roet in het eten te gooien. Gelukkig viel de neerslag mee en konden we weer gaan rondbellen om op 11 man te komen. Dit keer deed dissident De Indo wel met ons mee en ook verloren zoon Jelle! kwam ons versterken. Tenslotte kwam ook Spekbuik Osse onze bank warmhouden.
Useful Dijkkie trok de stoute handschoenen aan vanwege de absentie van Jappie. In de vrieskou van het beruchte vissersdorp troffen we Eemdijk 7 aan, een zesdeklasser die de andere bekerpotjes dik hadden verloren. Dat moest dus wel gaan lukken vandaag. Maar de belangrijkste vraag van de dag was natuurlijk: Ging onze dribbelkoning weer vlammen als vanouds?
Nou, na 4 minuten vreesden we het ergste want de eerste 1-op-1 situatie werd van de lijn gehaald. En vervolgens kregen we ook nog een pingel tegen! Het eerste werk dus voor Useful. Na wat sierlijke bewegingen op de lijn a la Dudek werd de penalty vakkundig op de paal gekeken, wat zorgde voor hilariteit op de bank en in het veld. Twee minuten later stond het dan ook 0-1. Leent schoot vanaf randje 16 raak en was in 1 schot van z’n naast-schiet-syndroom af. Geheel terecht kregen we even later een pingel mee. Ert zat er flink op te azen, maar Useful Dudek voelde zich sterk en posteerde zichzelf achter de bal. Strakke aanloop en een terugspeelballetje naar de keeper, waardoor hij nog hard moest terugsprinten om de 1-1 niet tegen te krijgen. Corja maakte hierna voor zekerheid maar de 0-2 op aangeven van Leent. Een moment van onoplettendheid in de verdediging (de vlagger en schrijver van dit epos was ook aan het slapen, want buitenspel..) zorgde voor ons wekelijkse tegengoaltje. Dit zette ons weer heel even op scherp, waardoor de Dino de 1-3 kon binnenknallen uit een assist van Leent.
In de rust laaide de gemoederen weer lekker op, maar dat zorgt bij ons wel voor extra energie en we lopen dan ook vrijwel altijd flink uit na rust. Met verse krachten Indo en Hangwang Osse kregen we binnen 5 minuten 6 100%-tjes maar geen goals. Natuurlijk kwamen deze er uiteindelijk wel. Eerst kon Corja weer knap afronden uit een voorzet van Kokkie, daarna toonde Leent zich weer de killer die we vorige week mistten door een goede combinatie door het midden met onze Calimero binnen te schuiven. Linkshalf Kokkie bekroonde een eigen actie langs de zijlijn met een vlammend schot voor de 1-6 en de Dino kon in de rebound de 1-7 binnenfietsen. Het slotakkoord was voor invalspits Beux. Vanaf randje 16 werd de beugel met een fluwelen boogbal opgezocht. Het aluminium weerklonk over het koude sportpark als de laatste toon van de 5de symfonie van Beethoven. De koelbox slaakte een kreet van opwinding die heel Roda 4 in beroering bracht…
Vanuit de dug out observeerden wij het volgende:
• Wij trots zijn op onze Useful Dudek!
• Wij door zijn naar de volgende ronde en wie is dan onze tegenstander vraagt u zich af? Roda zaterdag 7 (revanche!)
• Wij zeer positief waren over de gemaakte meters van Koeienkont Osse.
• Het ons is opgevallen dat Kokkie en Leent zich erg amuseerden tegen een zesdeklasser.
• Wij een nieuwe cameraman hebben genaamd Woutje. De gemaakte filmpjes kunt u terugvinden op rodazaterdag8.ditismijnteam.nl (ooit waren we het 8ste, vandaar)
• Wij blij zijn dat onze dribbelkoning het netje weer heeft gevonden. Nu nog scoren tegen een team uit de vierde klasse.
• Volgende week Candia thuis als het weer het toelaat. Tot dan!

Kusje!

PS. De filmpjes zijn te zien via: http://www.youtube.com/user/Ewautos
Lees verder | Auteur: Ewout | 29 november 2010 | 1 Reactie

SVL 3 – RODA 4

Mijn hemel, wat hebben wij een probleem met een fitte selectie op de been brengen. Half Roda afgebeld, maar zonder resultaat. Zodoende met 8 fitte boys en de semi geblesseerde Ert, Job en Bew. En Poire kwam voor de 2de helft. Dus weer een fantasie opstelling met als kers op de taart keepErt. Gelukkig was onze dribbelkoning weer terug uit de States, we verwachtten dus weer solo’s en goaltjes van hem. Bij aankomst op Rodanello viel vooral de grote grijns van Dijkkie op. Blijkbaar heeft 1 van z’n dates van afgelopen week een happy ending gehad. Nadat ook onze Calimero werd opgehaald konden we de toeristische route naar Langbroek inzetten.
Op een prachtig kunstgrasveld werd er afgetrapt en we begonnen gelukkig vrij sterk. Maar na 10 minuten sloop er wat angst in de ploeg waar SVL gretig van profiteerde. SVL kreeg kans op kans, maar keepErt redde steeds bekwaam met z’n postuur, zoals zijn grote voorbeeld Jeroen Verhoeven dit ook zo goed kan. Derhalve stond het wonder boven wonder nog 0-0 met de rust.
Sexy Lexy vervoegde zich bij Poolse Papa Marek, Poire kwam er in de spits bij. Na 30 seconden stichtte Poire al het eerste gevoire, maar helaas stond de keeper van SVL in de weg. Vervolgens zetten we onze dribbelkoning 3x alleent voor de goal, maar hij had ons nog niet verteld dat zijn nieuwe hobby naast schieten is. Tsja, dan weet u wel waar het balletje gaat binnenvallen. SVL is de 2de helft 2x over de middellijn geweest en scoort dan uit een corner. Ook geheim wapen Bew kon een verliespartij niet meer afwenden. De koelbox ritste gauw haar truitje weer dicht…
De volgende momenten wilden we u niet onthouden:
• KeepErt: “Ik hield ‘m met m’n reet, met m’n reet!”
• Mooi spandoek bij SVL: ‘We are blue, we are white, we are f**king dynamite!’, aldus Jan Gaasbeek.
• Wij bij het zien van de barmeisjes bij SVL onze troefkaart Dijkkie inzetten.
• Wij bij het zien van de nieuwe voetbalplaatjes van de Roda meisjes ook meteen aan Dijkkie moesten denken.
• Dijkkie vandaag graag naar het casino had gewild voor nog wat geluksmomentjes.
• Kokkie er midden 2de helft achterkwam dat ie niet links maar rechtsachter stond.
• Volgende week geen competitie maar een inhaalpot in de beker. Eemdijk uit. Belangrijkste vraag voor die wedstrijd: hoeveel goals gaat onze dribbelkoning maken?
Kusje!
Lees verder | Auteur: Ewout | 22 november 2010 | 1 Reactie

RODA 4 – SCHERPENZEEL 3

Roda 4 – Scherpenzeel 3Over vorige week willen we het liever niet meer hebben, althans; het afscheidsfeestje van Richie was fabuleus. Door te twijfelen om een baaldag op te nemen en toch volle bak te gaan bij Richie werd er bij Dovo zeer matig opgetreden: 2-1 verlies. Zeg voorlopig maar even dag tegen het kampioenschap, groeten aan Renswoude. Zonde, maar goed over naar vandaag. Scherpenzeel kwam op bezoek, dit is een tegenstander die wij doorgaans oprollen. Qua bezetting was het echter heel summier, na de afgelasting van 6 en 7 was er even hoop op een keepert en een spitsie, maar helaas. Hierdoor moest Ert op het hok en met veel pijn en moeite konden we Marcel nog regelen van zaterdag 7, dank daarvoor.
AfroTony belden we succesvol uit z’n middagslaapje voor een wedstrijdje fluiten en zo hadden we alles weer onder controle. Nu de wedstrijd nog.
De warming up en veldje 8 zagen eruit als het gezicht van Barbie zonder make up en na het verlies van vorige week was het vertrouwen ook wat afgenomen, maar wonder boven wonder begonnen we subliem. Na 5 minuten vond ons Moldavische Blok over rechts Sexy Lexy en hij zag De Dino in de 16: 1-0. En 6 minuten later stond het al 2-0. Nu ging Kokkie goed door over rechts en met een beetje goochelen werd Sexy Lexy door de lucht gevonden en met een keurig knikje verdween de bal achter de lijn. De gemoedelijke pot werd vervolgens even ruw onderbroken door een corrigerende sliding van Bew, maar aangezien AfroTony geen gele kaart op zak had bleef het bij een standje (met een glimlach uiteraard, want u kent Toon ook toch?). Na het missen van nog enkele 100%-tjes mocht Dijkkie uit een niet te missen passje van Kokkie de 3-0 aantekenen.
Vrolijke gezichten en een smakelijk T’tje maakten de pauze zeer ontspannen, maar AfroTony zag de koelbox knipogen en floot snel voor het 2de bedrijf. Na 10 minuten stopten we de puntjes definitief bij de sapjes in de koelbox. Uit een goede corner van onze Calimero kon kopsterke Corja schitterend binnenknikken. Zoals wel vaker dit seizoen lieten we de teugels wat vieren, het had weer eens dubbele cijfertjes moeten worden maar iedereen ging voor eigen succes met als hoogtepunt de actie van Kokkie.
Dartelend als een hinde kwam hij op over links, 3 afspeelmogelijkheden op de hoogte van de middellijn, maar Kokkie zag de keeper te ver voor zijn goal staan. En de bal verdween in de bosjes van veld 8…Ert dacht inmiddels aan een ‘clean sheet’, maar dat genot konden we hem gelukkig nog ontnemen door ons wekelijkse tegengoaltje toe te staan. AfroTony werd hierna vanaf de kant ingeseind door een krolse koelbox en met een tevreden gevoel werd de eerste van de middag geopend.

Wat onze supporters vandaag opmerkten:
• Marieke Vree: “Wat heeft die Erwin een dikke benen zeg!”
• Antwoord van Carlo: “Heb je de rest van z’n lichaam al gezien?”
• Rob uit het 9de kwam om 16.00 uur het afgekeurde veld insepcteren.
• Joop ‘the silent supporter’ Vaarkamp werd weer ontwaard aan de zijlijn. Wij vinden het briljant.
• Wij trots zijn op onze Stylo en we feliciteren hem dan ook hartelijk met z’n rode baret!
• Wij de reden van Beux’ absentie. Er staat nog een Roda boete open…
• Wij benieuwd zijn naar het aantal dates van Dijkkie deze week. En dan vooral hoeveel keer de zenuwen gaan toeslaan…
• Wij tijdelijk koploper zijn.
• Volgende week om 13.00 uur SVL uit, hopelijk brengen we de punten weer naar Rodanello.

Kusje!
Lees verder | Auteur: Ewout | 15 november 2010 | 1 Reactie

CJVV 6 – RODA 4

Daar is ie dan eindelijk weer! Leo a.k.a Sugar Daddy! Onze smeekbedes hebben gewerkt en hij nam onze Poolse Papa Marek mee, voor ons doen een best gevulde zijlijn bij een uitwedstrijd. Vandaag net over het viaduct optreden tegen onze geelzwarte buren van CJVV. Doordeweeks werden er al wissels uitgedeeld wegens wanbetalingen a la DSB.
Cornè zei ja en zo hadden we 14 fitte boys. Nou ja, 13,5 want Dijkkie was zo onder de indruk van de prestaties van vorige week van De Griek en kopieerde ‘m door lijkbleek de kantine in te waggelen na een avondje Oktoberfest. Omdat Stylo weer op zoek is gegaan naar een rode baret, moest Ert bij aankomst even terugrijden voor de spelerspassen. Bij het betreden van de mooie grasmat (waarom daar wel!?) werd pijnlijk duidelijk dat doorzakken en warmlopen geen goed huwelijk is. Maar dat we mooie jongens zijn, dat kan niemand ontkennen.
Begonnen we dan wel goed vandaag? Nou nee. Het had na 15 minuten 4-0 voor de grevoboys moeten staan en dat bracht hele nare herinneringen bij ons naar boven. Gelukkig had CJVV clementie met ons falende optreden en scoorde maar 1x. Het enige wat wij hier tegenover stelden, waren schoten van hopeloze afstand, ons gevaarlijkste moment kwam notabene van ons Moldavische Blok. Opgestoomd vanuit centraal achterin kreeg hij een mooie steekpass van de Dino, maar de keeper kon een tegengoal voorkomen. Beseffend dat er een 100%-tje was gemist stortte Bew theatraal ter aarde, uiteraard met het juiste gevoel van dramatiek voor het aanwezige publiek…Ook Ro kreeg nog een goede kopkans na een voorzet van onze nieuwe rechtsback Sexy Lexy, maar wederom hield de keeper zijn goal schoon. Toch maakten we voor rust gelijk: Bew kreeg een herkansing en schoot zeer bekeken in de verre hoek binnen: 1-1.
Snel rusten maar. Na 15 minuten blinde paniek in de kleedkamer en enkele omzettingen begonnen we nu wel goed en de 1-2 lag dan ook al snel in het netje. Corja knikte prima binnen uit een corner van Ro. CJVV was hierna rijp voor de slacht, maar door diverse pijntjes onzerzijds bleef het nog even spannend. Poire was uiteindelijk degene die de 3 punter in de koelbox schoot; vanaf rechts verwachtte iedereen een voorzet maar Poire verraste de keeper door de bal met een noodvaart in de korte hoek te knallen: 1-3! De score had weer eens veel hoger kunnen uitvallen, maar de scherpte ontbrak en de koelbox speelde wulps met haar rokje…
Vanaf de parkeerplaats van het Meander Medisch Centrum mompelen wij nog:
• Kokkie: Het beest van glas…
• Beux voor de wedstrijd tegen Ert: “Spekbuik! Met je dikke koeienkont!”
• Wij achterhaald hebben waar De Griek ‘Yamas!’ aan het roepen was vorige week. Zet u schrap: de ouwelullen disco in Zandfoort aan de Eem…
• Wij scheids Evert hebben gemist vandaag. Wat was deze leidsman slecht zeg..
• Volgende week eindelijk weer naar de Mac! O ja, en uit spelen bij Dovo…

Kusje!
Lees verder | Auteur: Ewout | 01 november 2010 | 0 Reacties

RODA 4 – VVZ ’49 4

Allemachtig, wat is het ontzettend herfst! De troosteloze aanblik van Pluvius en de guur aanvoelende wind bleken de hele dag aanwezig te zijn, iets wat sommige partyboys stiekem best lekker vinden. Veld 2 zag eruit als het weiland van Boer Teus, ook daar houden enkele boys wel van. Omdat de dribbelkoning zichzelf vrijwillig heeft opgesloten in Ohio stond Ro weer in de punt en Sexy Lexy rechtsback. Kos was opgetrommeld om ons middenveld te versterken en dus gingen we met 14 man op zoek naar de overwinning tegen de huidige nummer 2: VVZ ’49 4. Nou ja, eerder met 13,5 man want De Griek had vrijdagvond iets teveel “Yamas!” geroepen…
Het begin ging erg gelijk op, de strijd moest gewonnen worden op het middenveld en in de persoonlijke duels. Het leek tot de rust 0-0 te blijven, tot onze gastfysio diep ging over links en Ro vond voor de goal: 1-0. Vlak hierna konden we de warme kleedkamer opzoeken. Onze sociale man wilde wat spelers wisselen en stelde aan Richie voor om op linkshalf te gaan ballen. Zijn reactie: “Dat is echt een werkplek…” Ro werd dus op linkshalf gezet en Poire kwam erbij in de punt. Job mocht een keer een helftje rust pakken, hiervoor kwam Kokkie in het veld. De Griek ging aan het begin van de 2de helft warmlopen, met de nadruk op lopen. Na een kwartier mocht hij invallen voor Richie en binnen de minuut veroorzaakte hij een pingel tegen. Is dat een binnenkomer of niet!? Jappie pakte uiteraard de inzet, maar was net te laat op de been voor de rebound. Lichtelijk gefrustreerd maar niet in paniek gingen we weer bouwen aan een voorsprong en die kwam er ook. De Dino ging goed door over rechts en zag Ro vrij voor de goal. Zijn inzet werd gepakt door de keeper, maar Ro kon de bal wel bij Poire deponeren. Hij stuurde 2 man het bos in met zijn bekende kapbeweging en met een verdekt schot werd het 2-1. VVZ claimde tevergeefs buitenspel en was daardoor minder scherp. Poire profiteerde hier optimaal van door de bal van 25 meter binnen de schieten na een slappe uittrap van de keeper: 3-1. Hiermee gooiden we de wedstrijd in het slot. Gelukkig voor onze aanwezige spelersvrouwen bewaarden we de mooiste actie voor het laatst. Ro kon alleen door over rechts en werd in de 16 neergelegd met een schouderworp. Het Moldavische Blok rook zijn kans en eiste de bal op. IJzig kalm werd de bal in de kruising geplaatst tot grote vreugde van de vrouwelijke zijlijn. Ook de buiksliding was er 1 om in te lijsten trouwens. Een prachtige 4-1 overwinning op een directe concurrent. Zelfs de koelbox begon te glimmen bij terugkeer in de kleedkamer.
Vanaf de uiterst gezellige en verlengde tafel in de kantine nog even het volgende:
• Beux pakt alleen kapsters en gremlins.
• Spelersvrouw Manon was blij met onze 4 punten vandaag.
• Kokkie vannacht samen met Suus in een tuigje heeft gehangen. Dit heeft zijn tol geëist, na 20 minuten werd er om een wissel gevraagd.
• Wij Sexy Lexy uitroepen tot man of the match. Wat een rust heeft ie toch op de rechtsback positie!
• Dijkkie deze week een score van 33,3% haalde. Bij de overige 2 werd ie zenuwachtig.
• Opmerking van de dag kwam van onze scheidsrechter Evert tijdens de 3de helft tegen het Moldavische Blok: “Zoals jij balt, kan ik ook nog wel meekomen…”
• Wij onze WAG’s bedanken voor de support in dit hondenweer. Wij nodigen jullie graag weer uit over 3 weken!
• Is nou niemand onze supersponsor tegengekomen? Leo, we missen je!
• Volgende week spelen we uit bij CJVV. Wees vooral spontaan en pak de fiets, viaduct over en dan ziet u die schitterende blauwe tenues al staan. Wij zouden het super vinden!
Kusje!
Lees verder | Auteur: Ewout | 25 oktober 2010 | 2 Reacties

RODA 4 – GVVV 5: DE VELDSLAG

Joepie, eindelijk mochten we op de teamfoto! IJdel als we zijn, namen we zowel het uittenue als het thuistenue mee, puur voor de foto. Het werd na lang discussiëren onze blauwe outfit, zeer zeldzaam plaatje kan ik u melden. Na wat laatste aanwijzingen van de fotograaf keken we trots als een blauwe pauw naar het vogeltje met bijpassend vogelnest op het hoofd en het was meteen duidelijk: dit plaatje is een collectors item. Niet in de laatste plaats, omdat onze dribbelkoning ontbrak…
Onze leider met veel te veel vakantiedagen was weer terug en had groot nieuws: na 9,5 jaar smeken heeft ze eindelijk toegehapt. Namens ons allen gefeliciteerd. We kijken nu al uit naar de bachelor party! Na de fotoshoot en de 2de keer verkleden gingen we fluitend richting veld 2, waar we door de ijskoude wind aankwamen als een ijspegel. Ert toverde een vernieuwende opstelling uit z’n hoge hoed, het zou toch moeten gaan lukken tegen de nummer 10 van de ranglijst maar na 10 minuten overwicht kregen we de 0-1 tegen. Een indraaiende vrije trap viel heel ongelukkig binnen. We krijgen dit seizoen alleen maar van dit soort goals tegen, erg vervelend. GVVV besloot hierna zich te beperken tot verdedigen en onnodig schoppen. Ongelooflijk trieste instelling van de duidelijk mindere partij, gelukkig hield de scheids het goed kort. We kregen de 1ste helft maar 1 grote kans: Kokkie ging goed door over rechts en verstuurde een afgemeten voorzet op Sexy Lexy. Uit de draai ging de bal helaas de Groene Zoom op. Na nog een handvol natrapacties van de “aanvoerder” van GVVV ging we teleurgesteld rusten.
Omdat Ert de bal van de Groene Zoom aan het halen was, nam Woutje het woord voor de wissels. Nieuwe voorhoede, nieuw middenveld, zelfde verdediging. De aftrap van vorige week werd gekopieerd, de uitvoering was alleen iets minder. Met onze dribbelkoning weer in de punt hadden we de 2de helft wat meer voetbal in de ploeg. Al gauw kregen we een aantal 75%-tjes, de gelijkmaker hing in de lucht. GVVV schopte, maakte schwalbes, schoot ballen richting IJsbreker en vroeg om kaarten waar zelfs Suarez jaloers op zou zijn. Maar wie ging de 1-1 maken? Weet u de fluwelen lob van Stylo van vorige week nog? Welnu, De Musketiers hebben zich als 2de team al dit seizoen teruggetrokken uit de competitie waardoor de goal van Stylo ook niet meetelt. Dit kon hij niet verkroppen en eiste de bal op als rechtsback halverwege de helft van GVVV. 1x de bal goed leggen en vervolgens een verwoestende pegel in de linkerkruising: wat een wereldgoal! Een overwinning was nu zeker mogelijk, het was ook al geruime tijd 11 tegen 10. Dit voordeel werd helaas teniet gedaan door onze Calimero Snoek. Hij liet zich a la Ariel Ortega versus Edwin van der Sar opnaaien en kon met rood vertrekken. We gingen dus met 10 man verder. Ook Ro liet zich uit de tent lokken door GVVV en werd door Ert uit voorzorg naar de kant gehaald voor Richie. Dit bleek goed uit te pakken, want Richie werd vlak voor tijd op randje 16 gehaakt. De Dino rook z’n kans en pofte ‘m schitterend binnen: 2-1! Na nog een functioneel kaartje voor de “aanvoerder” van GVVV vond de scheids het wel genoeg, de veldslag was gewonnen! En net zoals in de dagen van Alexander de Grote werd na afloop de koelbox geopend…
Vanuit de warme kleedkamer 13 nog even dit:
• Wat zijn dit heerlijke en verdiende punten!
• GVVV 5: antivoetbal, schoppen, rode kaarten en Jeroen Verhoeven op het hok.
• Kokkie kan zijn eerste overwinning als aanvoerder bijschrijven.
• Onze man van glas zichzelf op de training blesseerde aan z’n hielbot.
• Wij onze verdediging complimenteren voor weer een solide prestatie.
• Volgende week moet het weer een stuk beter, we spelen dan tegen VVZ ’49 6 thuis om 15.00 uur. Als u onze supersponsor Leo tegenkomt, nodigt u hem dan even uit?
Kusje!
Lees verder | Auteur: Ewout | 18 oktober 2010 | 0 Reacties